Selecteer een pagina

Klantvraag: hoe hou ik de foto’s op mijn mobiel overzichtelijk?

21 nov 2019

‘Ik zou graag willen weten hoe je de vele foto’s van je telefoon op orde houdt. Tegenwoordig maak ik zoveel foto’s (van mijn kleine kinderen) en is het lastig om dit bij te houden om dit op orde te houden. Ik bewaar ze uiteindelijk allemaal op de computer. Maar vaak loop ik erg achter en dan zie ik er tegenop om ze uit te zoeken.’

Dit zullen veel mensen herkennen!

Er is helaas geen snelle oplossing, je zal er sowieso tijd in moeten steken. Om het behapbaar te maken naast je gezin en alle andere dingen die je doet, kun je het beste elke week een moment plannen dat je de nieuwe foto’s meteen in mappen zet. En ook meteen kritisch kijkt of je alles wilt bewaren. Op die manier hou je het bij en wordt het niet te groot en onoverzichtelijk.

Het beste is om daar dan ook een moment voor in te plannen in je agenda. Dus een half uur in de week dat je de foto’s van die week even doorneemt en meteen in mappen zet.

Om het echt routine te laten worden is een vaste dag en tijdstip het mooist. Maar wees ook creatief met je tijd. Dus zit je te wachten bij de tandarts, doe het dan. Of reis je met de trein, doe het dan. Of gebruik de pauze op je werk ervoor. Wat voor jou handige momenten zijn. Vaak zal je niet eens een half uur nodig hebben.

Op deze manier voorkom je dat het oploopt en je ineens na een paar maanden door een enorme berg foto’s moet spitten.

Succes

—–

Na een paar weken kreeg ik deze terugkoppeling van de klant: ‘Bedankt voor je antwoord. Ik houd nu de foto’s per week bij en dat geeft al rust’