Selecteer een pagina

Zo moet je opruimen voordat je gaat verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen dan is dat het perfecte moment om het hele huis goed op te ruimen. Want je wilt natuurlijk voorkomen dat je allerlei spullen meeneemt naar je nieuwe huis waar je helemaal niet blij van wordt. Met als gevolg dat ze maanden of zelfs jaren in een doos op zolder of in de berging blijven liggen. Dat moet anders: zo ruim je op voor je gaat verhuizen.

  • Begin op tijd

Je hebt heel, heel, heel veel spullen in je huis staan. Dus neem de tijd om die op te ruimen en in te pakken. Het is echt niet raar om een half jaar voordat je gaat verhuizen te beginnen met opruimen. Natuurlijk hoef je dan niet al meteen alles in te pakken dat is wat lang. Maar ga gewoon al eens starten met het opruimen van je kledingkast of de zolder.

  • Word jij er blij van?

Vraag jezelf bij alles af: wil ik dit item inpakken, verhuizen, uitpakken en neerzetten in mijn mooie, schone en nieuwe huis? Wel even een eye-opener hè als je er op die manier tegenaan kijkt? Doe het echt bij alles wat door je handen gaat. Niet zomaar alles in die verhuisdoos gooien. Denk er echt even goed over na!

Andere vragen die je jezelf kunt stellen als je twijfelt of iets mee moet of naar de kringloop kan: word ik er blij van? Gebruik ik het vaak? Wanneer heb ik het voor het laatst gebruikt? Wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik het nu weg doe en het over een maand nodig mocht hebben? Meer inspirerende vragen nodig? Download gratis de checklist.

  • Doe niet te veel in één keer

Hou het overzichtelijk. Dus niet in één ochtend de hele zolder opruimen. Dat is veel te overweldigend waardoor je waarschijnlijk de makkelijkste weg kiest en alles maar gewoon in dozen gooit. Hou het dus klein. Stapje voor stapje. Doe telkens een plank of lade van de kast in plaats van meteen de hele kast in een uur op te willen ruimen.

  • Begin opnieuw!

Een verhuizing betekent een nieuw begin. Niet alleen een nieuwe stad, wijk of huis. Nee ook qua indeling, hoeveelheid en welke spullen kun je opnieuw beginnen. En dat betekent heus niet dat je dus alles weg kunt gooien en alles opnieuw moet kopen. Maar je kan er wel voor kiezen om bewust spullen achter te laten waar je niet blij en gelukkig van wordt, maar juist stress van krijgt. Dus maak een plan van wat je straks allemaal wilt in je nieuwe huis. Maar vooral ook: wat je niet mee wilt. Dat maakt het nemen van beslissingen tijdens het opruimen en inpakken net wat makkelijker.

  • Werk je voorraad weg

Heb je een uitgebreide voorraadkast in de keuken en badkamer? Begin die dan op tijd op te maken. Daarmee voorkom je dat spullen over de datum gaan, maar zorgt er voornamelijk voor dat je minder hoeft te verhuizen. Klinkt een beetje onzinnig toch, je hebt het al van de supermarkt naar je oude huis gebracht om het daarna weer in te pakken en naar je nieuwe huis te brengen. Kun je beter in je nieuwe huis starten met een nieuwe (beperkte) voorraad.

  • Alleen je eigen spullen

Ruim alleen je eigen spullen op. Tenzij je hele kleine kinderen hebt, of je hebt een vrijbrief van je partner gekregen. Maar anders echt niet doen hoor! Jij kunt niet beslissen over andermans spullen. Want bedenk dit: wat zou jij ervan vinden als je partner jouw spullen zou uitzoeken en de helft ervan zou weggooien?

  • Emotionele spullen als het laatst

Begin niet met het inpakken en uitzoeken van je emotionele spullen zoals dingen uit een erfenis of foto’s. Bewaar die voor het laatst, want dat zijn de moeilijkste spullen om beslissingen over te nemen.

Op het moment dat je ze gaat uitzoeken bedenk dan goed: bewaar niet het kastje van opa omdat het van opa is geweest, maar omdat je er blij van wordt en het graag gebruikt of hebt staan in je kamer. Als het in je nieuwe huis meteen op zolder achter het schot verdwijnt, kun je er misschien beter iemand anders blij mee maken?

Met deze opruimtips zorg je ervoor dat de verhuizing en het settelen in je nieuwe huis een stuk makkelijker en sneller gaan. Dat scheelt je uiteindelijk een hoop tijd, geld en energie. Hoe fijn is dat? En bovendien een rommelvrij huis ?

Nog meer tips over het stressvrij verhuizen? Je leest het hier.

—————————————–

Hulp nodig bij het opruimen voor je verhuizing of juist het uitpakken en structuur aan brengen in je nieuwe huis? Plan een belafspraak met me in, dat is gratis en vrijblijvend. Dan geef ik je graag meer informatie. Plan hier een gratis belafspraak.

—————————————–