Selecteer een pagina

Tips om je kerstspullen goed op te ruimen!

28 nov 2019

Zodra je besluit je kerstboom neer te zetten, is het goed om alle kerstspullen die je hebt uit te zoeken en op te ruimen. Hoe ga je het beste te werk? Je leest het hier! Tips om je kerstspullen voor eens en altijd overzichtelijk en netjes op te ruimen.

Als je de kerstboom gaat opzetten:

  • Verzamel ALLES! Zodra het voor jou tijd is om de kerstboom neer te zetten, verzamel je al je kerstspullen bij elkaar. Vergeet niks! Dus echt al je kerstspullen tevoorschijn halen, ook die dozen die je al jaren niet meer hebt aangekeken.
  • Wat wil je neerzetten of ophangen? Kies uit al je spullen die dingen die je sowieso deze kerst in huis wilt neerzetten.
  • Kom je dingen tegen die kapot zijn, oud, niet meer werken of waar je simpelweg niet gelukkig van wordt? Hupsakee, weg ermee!
  • Loop al je spullen na en besluit of je ze wilt gebruiken of dat ze weg kunnen. Heb je veel dubbele dingen, stel jezelf dan de vraag of je ze echt allemaal nodig hebt en/of gebruikt.
  • Waar bewaar je je kerstspullen het beste in? Kijk even of de doos/dozen die je gebruikt nog voldoen aan je wensen en de hoeveelheid spullen. Mijn voorkeur heeft om een doorzichtige, waterbestendige doos of dozen te gebruiken. Zo zie je snel aan de buitenkant wat erin zit en blijven je spullen schoon en droog. Heb je meerdere dozen, dan is het ook prima om nog extra te labelen, zodat je precies weet in welke doos de kerstballen zitten en waar het kerststalletje is. Liever een goedkopere optie? Vraag bij de supermarkt of ze bananendozen voor je apart willen houden. Lekker ruim, stevig en ze stapelen perfect.

Na de feestdagen:

  • Tijd om alles wat je gebruikt hebt, weer terug in de doos/dozen te doen. Werp eerst nog even een blik in de doos met de spullen die daar nog inzitten. Wil je die echt nog bewaren? Ga je die echt ooit nog neerzetten?
  • Verpak breekbare spullen extra voorzichtig. Dat kan heel eenvoudig en goedkoop met bijvoorbeeld kranten of wc-papier. Of wat dacht je van een eierdoosje voor je kleine kerstballen? Je kunt dan eenvoudig op de doos schrijven welke kleuren erin zitten als je met meerdere doosjes werkt.
  • Het loont om even wat energie te steken in het netjes opruimen van de lichtjes uit je kerstboom. Zo vervelend om een kluwen lichtjes uit te zoeken als je de boom gaat neerzetten 😉 Gebruik bijvoorbeeld een stuk karton of een lege keukenrol om je lampjes omheen te draaien.
  • Heb je alles ingepakt? Zorg er dan voor dat je alle kerstdozen bij elkaar opruimt, dan kun je nooit een doos vergeten of iets kwijt raken.

 

Heb jij nog leuke tips voor het organiseren van je kerstspullen? Laat het ons weten!