Selecteer een pagina

Dit kun je in 10 minuten opruimen

4 dec 2018

Je hebt niet altijd tijd voor een uitgebreide opruimsessie. Maar af en toe tien minuten vinden moet wel lukken toch? Hieronder wat opruimtaken die je realistisch gezien redelijk snel kunt doen en die je ook meteen een fijn gevoel geven als ze zijn gedaan!

1. Handtas of rugzak

Niet normaal hè hoeveel spullen we verzamelen en meesjouwen elke dag in onze handtas of rugzak. Haal alles uit je tas en leg het neer. Ik gebruik daar altijd de tafel voor. Haal meteen alle vuilnis, vieze en kapotte spullen eruit en gooi het weg. Neem even de tijd om na te denken of je alle spullen echt elke keer mee wilt sjouwen of niet. Ook is het handig om kleine spulletjes zoals een vijl, pillendoosje of pen in een klein etuitje te doen. Op die manier hoef je niet je hele tas te doorzoeken op zoek naar een vijl als je die nodig hebt. Dit is ook handig voor de dames die regelmatig wisselen van handtas, dan kun je eenvoudig de etui in een andere tas doen. Zo heb je altijd alles bij je en heb je niks dubbel nodig.

2. Keukenkastje

Nee in tien minuten kun je niet al je keukenkastjes opruimen. Maar wel een plank van een kastje. Bijvoorbeeld je voorraadkast. Of het kastje waar alle koek, snoep en chips ligt. Die worden snel rommelig. Dus haal alles van de plank en gooi meteen weg wat oud is. Zorg dat open verpakkingen in een afsluitbare zak of bak gedaan wordt. Staat er iets tussen wat je open hebt gemaakt maar eigenlijk helemaal niet lekker vindt, hup meteen weg ermee.

Ga je boodschappen doen, kijk dan altijd eerst in je voorraadkast. Zo voorkom je dat je te veel koopt waardoor de kast uitpuilt en je onnodig spullen weg moet gooien die over de datum zijn. Vergeet niet meteen een sopje over je plank te halen nu die toch leeg is!

3. Auto

Haal alles wat niet standaard in je auto hoort, eruit. Vuilnis gooi je meteen weg (dat scheelt al enorm hè!). Wat niet in de auto terug hoeft, leg je even apart en ruim je op de juiste plek op als je klaar bent met de auto. Denk meteen even na wat jou kan helpen om je auto netjes te houden, bijvoorbeeld een vuilnisbakje of zakje? Ik heb standaard een rolletje poepzakjes die je voor een hond gebruikt in de auto liggen die ik gebruik als vuilniszakje.

Wil je hem helemaal schoon van de binnenkant, neem dan een extra 10 minuten om alles te stofzuigen.

4. E-mailnieuwsbrieven

Lees je echt al die nieuwsbrieven die je dagelijks in de mailbox krijgt? Of is het eigenlijk digitale rommel? Schrijf je uit voor de nieuwsbrieven die je niet meer leest. Ben je bang dat je iets mist als je je overal voor afmeldt? Vergeet niet, als je iets nodig hebt of wilt weten kun je het altijd even Googlen.

5. De hal

Kijk rond in je hal of gang bij de voordeur. Ligt er weer van alles wat er eigenlijk niet hoort? Neem 10 minuten de tijd om weg te halen wat ergens anders in huis moet liggen. Check of alle jassen, vesten en schoenen nog passen bij het seizoen of misschien nodig in de was of naar de stomerij moeten. Zorg dat er alleen spullen liggen die horen in deze ruimte en die je regelmatig gebruikt.

6. Nachtkastje

Laat alleen het boek of tijdschrift liggen die je op dit moment aan het lezen bent. De rest stop je in de boekenkast of tijdschriftenmap. Of meteen helemaal weg als je het uit hebt. Laat verder alleen spullen liggen die je echt nodig hebt, haal de rest weg. Het nachtkastje moet een rustige en relaxte uitstraling hebben voor ontspannen nachten.

7. Medicijnkastje

Haal alles eruit en check de houdbaarheidsdatum van al je medicijnen. Is er iets over de datum, breng het dan weg bij de apotheek. Zij zorgen voor een goede verwerking ervan. Maak meteen een lijstje van medicijnen die je moet kopen zodat je altijd voldoende in huis hebt. Mis je iets? Zet het ook meteen op je lijstje.


 

WEET JE… dat er ook heel veel klussen zijn die je in maar 5 minuten kunt doen? Ja, echt waar! Kijk hier maar eens hoe dat werkt.

Hulp nodig?

Ik help je graag bij het opruimen van je huis! Neem even contact op en ik vertel je precies hoe ik je kan helpen!