Selecteer een pagina

Vraag van een klant: ik heb verschillende kledingmaten, hoe ruim ik die op?

16 mei 2019

‘Onlangs ben ik behoorlijk wat afgevallen. Ik heb dus in mijn kledingkast verschillende maten hangen. Alles ligt door elkaar en ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen…. Natuurlijk hoop ik nooit meer op mijn oude gewicht te komen, maar aangezien het niet mijn eerste lijnpoging is, durf ik ook niet meteen alle te grote kleding weg te gooien. Wat moet ik doen?’

Bedankt voor je vraag, en gefeliciteerd met je gewichtsverlies, hartstikke goed!

Elke vrouw heeft verschillende maten in haar kast hangen. Bij jou lopen die maten misschien iets meer uit elkaar. Maar bij het opschonen van je kast is het zaak niet alleen naar de maat te kijken, maar naar meer.

Al je kleding….. ja echt alles!!

Het is belangrijk dat je al je kleding gaat uitzoeken. Zeker met verschillende maten is het handig om per categorie te werken. En begin dan met 1 categorie en daarna de volgende. Begin bijvoorbeeld met al je lange broeken. Verzamel die allemaal (ook die nog in de was zitten of op het droogrek hangen!). Bekijk dan wat je leuk vindt, wat je nu past, wat je nodig hebt, wat je zou dragen naar je werk, waar je blij van wordt.

Leef nu! & passen, passen, passen
Voordat je kiest, doe je alles aan. Door te passen kun je veel beter keuzes maken. Kies niet voor die broek omdat het een maatje kleiner is maar eigenlijk helemaal niet lekker zit. Hou wat je vandaag, op dit moment leuk vindt. Hou wat je mooi staat, waar je je goed en mooi bij voelt. Die kledingstukken leg of hang je weer terug in je kast.

Houden of wegdoen?
Bewaar geen kleding in al te grote maten meer. Als je nu bent afgevallen naar maat 40, bewaar dan nog wat kleding in maat 42 (niet te veel!) en doe de grotere maten weg. Zeker als het bijvoorbeeld om goedkopere t-shirts gaat die je redelijk eenvoudig kunt kopen. Heb je echt een super mooie dure avondjurk die nu te groot is of een jeans die altijd zo lekker zat, bewaar die nog even. Zorg er wel voor dat die kleding niet bij de rest ligt maar uit het zicht, bijvoorbeeld in een doos op de bovenste plank van je kast of onder je bed. Hopelijk heb je ze nooit meer nodig en kun je ze na een tijdje alsnog wegbrengen naar een kledingbak. En misschien kan die mooie jurk ingenomen worden zodat je die weer past??

You go girl!
Vergeet ook niet meteen door je la met sokken, panty’s, onderbroeken en bh’s te gaan. Bewaar ook hiervan wat past, lekker zit en er goed uit ziet. Zorg dat je kledingkast eruit ziet zoals jij je vandaag voelt. Geniet van je behaalde resultaat!