Selecteer een pagina

Zo is jouw rommelmarktkraam een succes

26 mrt 2019

Wat is er nou fijner dan geld verdienen aan spullen die je zelf niet meer wilt hebben? Dus sta je op Koningsdag met je kinderen op een kleedje, dan wil je natuurlijk graag met een lege auto en volle portemonnee aan het einde van de middag weer naar huis 😉

Met deze 12 tips maak je van je verkoopdag een succes.

#1: Zet je koopwaar meteen op een aparte plek in huis

Zodra je hebt besloten dat je iets wilt gaan verkopen, zet je het meteen in een doos in bijvoorbeeld je garage, schuur of zolder. En plak er dan ook meteen een prijsstikker op. Dan hoef je dat later niet meer te doen. Zeker als je 10 dozen vol spullen hebt te verkopen. Scheelt een hoop werk en stress op de dag zelf.

#2: Prijs alles

Het staat ook al bij tip 1, maar het verdient nog wat extra aandacht. Zorg dat al je spullen geprijsd zijn! Sommige mensen vinden het vervelend of moeilijk om naar de prijs te vragen. En dan lopen ze voorbij je kraampje zonder iets te vragen en dus te kopen. Zorg dus dat duidelijk is wat alles precies kost.

#3: Vraag niet de hoofdprijs

Je eerste doel is om je spullen kwijt te raken. Zorg dus dat ze ook snel verkocht worden. Vraag niet de hoofdprijs, als je dat doet blijf je gegarandeerd met al je spullen zitten.

#4: Hang kleding op

Heb je kleding om te verkopen, hang dat dan op. Mensen kopen eerder kleren die ze goed kunnen zien en bekijken. Ze nemen echt niet de tijd om door je stapel shirts te gaan. Hang de maten ook bij elkaar en meisjes- en jongenskleding bij elkaar.

#5: Maak je spullen schoon

Zorg dat je spullen er goed uit zien. Niemand koopt vieze of kapotte spullen. Dus haal er nog even een doekje over heen als er stof of viezigheid op zit.

#6: Leg spullen die bij elkaar horen, bij elkaar

Boeken bij elkaar, lego bij elkaar, puzzels bij elkaar. Niet alles door elkaar op je tafel neerleggen, dat maakt het heel onoverzichtelijk voor je klant.

#7:  Zorg voor voldoende kleingeld en briefjes

Want je wilt natuurlijk niet tegen een koper zeggen dat je niet kan wisselen en hij daardoor naar het volgende kraampje loopt.

#8: Doe je geld in een tasje om je heupen of schouder

Je wilt natuurlijk niet dat iemand er met je winst vandoor gaat.

#9: Zorg voor wat tasjes en doosjes

Maak het de klant zo makkelijk mogelijk om jouw spullen te kopen. Een rolletje pendaalemmerzakken is zo ingepakt en kan goed van pas komen. Heb je nog een hele stapel plasticzakken in huis liggen, mooie manier om die meteen te recyclen.

#10: Maak een paar verkoopbordjes

Het kan soms best druk zijn bij de kraampjes en dan is het handig voor mensen die wat verder weg langslopen dat ze weten wat er bij jou te halen valt. Dus verkoop je bijvoorbeeld veel lego, maak dan een bordje waar dat op staat: ‘Veel lego: vanaf € 5’. Of heb je een grabbelton, zet dat er dan bij ‘2x grabbelen voor € 0,50 – Altijd prijs’.

#11: Doe er batterijen in

Verkoop je spullen die batterijen nodig hebben? Zorg dan dat je die erin hebt zitten. Mensen willen graag bewijs dat het ook echt werkt. Eventueel kun je aangeven bij de verkoop dat het zonder batterijen is. Maar ik zou er niet al te moeilijk over doen.

#12: Sta vroeg op

Wees voorbereid op vroege vogels. Als een rommelmarkt officieel om 9 uur begint, dan kun je er zeker vanuit gaan dat er om 8 uur al kopers lopen. Vroeg je bed uit dus want wat maar verkocht is, is weg!

 

Bedenk van te voren al wat je wilt doen met spullen die je niet verkocht hebt aan het einde van de dag. Kunnen die naar een kringloopwinkel, vrienden of het grofvuil? Neem bij voorkeur niks meer mee terug naar huis, tenzij je op korte termijn weer op een markt staat. Anders wordt het zo’n rommeltje in huis, en dat wil je natuurlijk niet 😉